Előfizetői tartalom

Amerikai hadihajót fenyegettek meg az irániak

Portfolio
Helyi idő szerint vasárnap délután öt iráni gyors motorcsónak súlyosan inzultált három amerikai hadihajót a harmuzi szorosnál, és utóbbiak közül az egyik már a tűzparancs kiadási folyamatot is megindította, tűzharcra azonban végül nem került sor - jelentette a CNN. Az eset néhány nappal azt megelőzően történt, hogy Geoge Bush amerikai elnök megkezdené közel-keleti körútját, amelynek egyik kiemelt témája az iráni helyzet, az ország agresszív térségi fellépése.

Az egyik iráni hajó rádión figyelmeztette az egyik amerikai hadihajót, hogy perceken belül felrobbantja azt, amelyre válaszul az amerikai hajó parancsnoka a megindította a tűzparancs kiadási folyamatot. A tűzharcra végül nem került sor, mert a fenyegető iráni hajó "odébbállt". Az eddig is szokásos volt, hogy az iráni hajók túlságosan is megközelítették az amerikai társaikat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés