Előfizetői tartalom

A Moody's nem aggódik Budapest adósságállománya miatt

Portfolio
Budapest alapszintű adósi megítélési osztályzata 7-es fokozatú azon a skálán, amely 1-től 21-ig terjed és az 1-es fokozat jelenti a legkisebb kockázatot - derül ki a Moody’s Investors Service friss, a magyar főváros adósság helyzetével kapcsolatos elemzéséből. Mint ismert, a magyar főváros hosszú távú adósi besorolása stabil kilátás mellett egyezik szuverén magyar adóskockázati osztályzattal egyezően, amely elsőrendű A2 osztályzatot jelent. Ez egyébként két fokozattal jobb, mint a Standard & Poor's és az európai Fitch Ratings által érvényben tartott, "BBB+" befektetői fokozat.

Az MTI által ismertetett Moody’s-elemzés kiemeli, hogy bár a főváros adóssága 2001 óta gyors ütemben, éves átlagban 27%-kal bővült, de a 7-es besorolás azt is tükrözi, hogy Budapest számíthat a magyar kormány teljes támogatására, ezen belül arra, hogy a kormány közbelépne a főváros esetleges adósi nem teljesítővé válásának megakadályozására. A Moody’s nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés