Előfizetői tartalom

Két és féléves mélyponton az eurozóna szolgáltatási szektora

Portfolio
Az előzetesen közzétett 53.2 pontról 53.1 pontra módosult az eurózóna szolgáltató szektorának decemberi beszerzési menedzser indexe, amely utoljára 2005. júniusában volt ilyen alacsony. Novemberben még 54.1 ponton állt a mutató, így érezhető a szektor teljesítményének további lassulása, melynek hátterében a globális pénzpiaci problémák tovagyűrűző hatásai állnak. Az index így egyre közelebb kerül a zsugorodás-bővülés 50 pontos határvonalához.

A részletes adatok azt jelzik, hogy az új megrendelések alindex értéke0.7 százalékponttal süllyedt, valamint a bekerülési az értékesítési árakra vonatkozó mutató is mérsékelten csökkent, bár az utóbbi erőteljesebben. Ennek hatására csökkent a szolgáltatói szektor árrése, ami ronthatja a vállalatok profitvárakozásait. A bekerülési és kibocsátási árak csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés