Előfizetői tartalom

Veres: 6% alá süllyedt 2007-ben a büdzsé hiánya

Portfolio
Amiatt, hogy a gazdasági társaságok vártnál nagyobb összegű adót fizettek be feltöltésként decemberben, és jobban alakultak a személyi jövedelemadó, illetve járulékbevételek is, nem éri el az eddig hivatalosan bejelentett 6%-os célt a GDP arányában a 2007-es uniós szemléletű államháztartási hiány - mondta el az MTI-nek adott tegnapi interjújában Veres János. A pénzügyminiszter szerint a 2008-as költségvetés kiegyensúlyozott, nem tartalmaz jelentősebb feszültségeket egyik nagy szociális ellátórendszer terén sem, és reális a 2.8%-os gazdasági növekedési előrejelzés.

Veres reményének adott hangot, hogy a kormánypárti képviselőknek legkorábban az év közepén hozhatnak egy kis örömöt a közvélemény kutatások, ekkorra ugyanis beérnek az elmúlt egy évben hozott intézkedések eredményei és a lakosság is érezheti a pozitív változásokat. A közpénzügyi törvénycsomaggal kapcsolatban bizakodásának adott hangot, hogy idén tavaszra sikerülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés