Előfizetői tartalom

Veres: örülök a változásnak a Fidesz hozzáállásában

Portfolio
"A költségvetési politika szigorú marad, nem látok lehetőséget, hogy lazítsunk" - hangsúlyozta a 2008-as fiskális politikai kilátásokkal kapcsolatban a Napi Gazdaságnak adott év eleji, ma megjelent interjúban Veres János. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a 2007-es jelentős államháztartási deficitlefaragás után sem "állunk meg a hiánycsökkentéssel, további, a GDP 2 százalékának megfelelő egyensúlyjavulással számolunk" 2008-ra. Jelezte hogy "leghamarabb 2008 végén gondolkodhatunk el az (euro)csatlakozási határidőn", mivel "2009-ben teljesítjük a legfontosabb (maastrichti) kritériumokat" (az államháztartási hiányra és az államadósságra utalt).

A tárcavezetőben - olvasva a Fidesz decemberben megjelent gazdasági programját - az fogalmazódott meg, hogy "a Fidesz politikájában változás tapasztalható. Eddig mindent kerek perec elutasítottak, amit csináltunk, a lehető legnegatívabban álltak a reformokhoz; most mintha kezdenék felismerni azt, hogy valójában mi áll az ország érdekében és némileg háttérbe szorítanák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés