Előfizetői tartalom

Drasztikusan visszaesett az új lakások értékesítése Amerikában (2.)

Portfolio
A vártnál nagyobb mértékben csökkent az új lakások értékesítési volumene novemberben az Egyesült Államokban. Az évesített tényadat 647 ezer egység lett, szemben a várt 720 ezer körülivel. Ez újabb negatív jelzést ad az amerikai lakáspiacról, ahogy az is, hogy az októberre eddig közzétett 728 ezres adatot most, 711 ezerre módosította lefelé a Kereskedelmi Minisztérium. Csak novemberben 9, míg az elmúlt egy év során összesen 34.4 százalékkal csökkent az új lakások értékesítésének volumene az Egyesült Államokban.

A novemberi adat az elmúlt 12 év legalacsonyabb volumenét jelenti, ami az építőipar gyengélkedését és az amerikai gazdasági növekedés lassulására utalhat. Az új lakások értékesítésének visszaesését várhatóan az eladatlan lakások állományának emelkedése kíséri majd, melynek hatására a lakások értékének csökkenése és a fogyasztói kiadások mérséklődése valószínűsíthető.Múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés