Előfizetői tartalom

GKI: meglepődik majd a kormány jövőre a gazdasági növekedés ütemén

Portfolio
Míg a kormány jövő évre 2.8%-os, addig a GKI Gazdaságkutató Zrt. az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése 3.5%-os gazdasági növekedést jósol, az idei 1.7%-os bővülési ütem után. A GDP-növekedés üteme tehát a rendkívüli okokból is alacsony 2007. évihez képest - számottevően élénkül, de a régió többi országához képest szerény marad - hangsúlyozza a kutatóintézet, amely azt is várja, hogy a belső és külső egyensúly tovább javul, a reálkeresetek pedig már minimálisan emelkedni fognak.

A gazdasági élénkülés egy része valójában a 2007. évi agrárzuhanás automatikus ellentéte, a 2007. évi 10-15%-os visszaesés után 2008-ra átlagos időjárás esetén 10%-os növekedés feltételezhető. A GKI úgy látja, hogy a közösségi szolgáltatásokban ugyan még mérséklődik a GDP, de már az ideinél kisebb ütemben. A mezőgazdaságon és a közszolgáltatásokon kívüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés