Előfizetői tartalom

Keresleti oldali félelmek az olajpiacon

Portfolio
Nem szakadt meg az elmúlt napok csökkenő trendje az olaj piacán tegnap sem, miután a WTI januári határidős árfolyama 0.1%-kal került lejjebb. A kontraktus egyébként tegnap futott ki, így a legközelebbi lejárat a februári, mely ma 0.6%kal emelkedett. A befektetők a világgazdaság lassulása és a szokásosnál enyhébb téli időjárás miatt csökkenő olaj iránti keresletre spekulálva állnak az eladói oldalon, bár a 90 dolláros szint az elmúlt napokban támaszként funkcionált.

Bár az EKB tegnap közel 350 milliárd eurót pumpált a pénzügyi a piacokba, a befektetői kockázatvállalási hajlandóság továbbra is nyomott, többen inkább kivárásra játszanak. Emiatt az olajár nem tudott érdemben reagálni a likviditásfokozó lépésekre és az előrejelzések, melyek szerint a jövő heti észak amerikai időjárás átlagosnál melegebb lesz, mínuszba hajtották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés