Előfizetői tartalom

Veres: "Ebből a sorrendből nem engedek"

Portfolio
"Attól, hogy nincs nyilvánosság előtt minden munkafolyamat, a táskámban most nyolc változata van a 2009-re vonatkozó elképzeléseknek" - jelentette ki a 2009-re tervezett adórendszerbeli változásokról az Indexnek adott interjúban Veres János. A pénzügyminiszter jelezte, hogy nem értenek egyet a jegybankkal a magyar gazdaság potenciális növekedési ütemének - korábban gondoltnál, azaz 3.5-4.0%-nál - lassabb voltában. A tárcavezető a közpénzügyi törvénycsomagról szóló ötpárti tárgyalásokról elmondta: "Kell még sok egyeztetés, hogy esély legyen a kétharmados elfogadáshoz". Ez kevésbé határozott optimizmusra vall, mint a korábbi megnyilatkozások, de Veres hangsúlyozta: azzal, ha sürgetik az ügyet, annak sikere esélyét csorbítják. A PM felőli, jegybanki kamatcsökkentés szükségességére való utalgatásokkal kapcsolatos kérdésre Veres azzal indokolt: "Dupla szigorítással ez az ország nem fog megfelelő gazdasági növekedést elérni. Mi a fiskális politikában kellő szigort gyakorlunk."

Miért magas az újraelosztás? Azokra a kritikákra, hogy magas az állami újraelosztás aránya, Veres úgy reagált, hogy annak oka az, hogy "az ország sokat költ a megtermelt új értékből a nyugdíjakra, szociális ellátásra, rendvédelemre, oktatásra, az úgynevezett hagyományos feladatokra. Költsünk kevesebbet?" A tárcavezető a kérdéssel kapcsolatban hangsúlyozta: "A kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés