Előfizetői tartalom

Megszavazták az egészségbiztosítási törvényt - vége a sztrájknak (2.)

Portfolio
Az elmúlt hónapok koalíciós feszültségei és nehéz kompromisszumai után kissé meglepő módon valamennyi, a teremben tartózkodó kormánypárti országgyűlési képviselő elfogadta az új egészségbiztosítási törvényt. Ennek nyomán a kormány fellélegezhet, mivel szombaton Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelezte, a szavazás kimenetelét akár bizalmi szavazásként is értelmezheti és ha elutasítást tapasztal, akkor a kormánynak el kell gondolkodni a munka folytathatóságán is. Az eü-törvény megszavazásának hírére a nyomásgyakorlás folytatását értelmetlennek tartó Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István még a tegnap esti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy befejezik a sztrájkot.

Kapcsolódó cikkünk2007.12.17 09:14Ma este szavazás az egészségügyi törvényjavaslatról - nagy a tétAz egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényre 204 igen, 168 nem szavazatot adtak le, egy képviselő, a független Gyenesei István tartózkodott. A teremben a szavazás idején 11 kormánypárti képviselő nem volt jelen, pl. Eörsi Mátyás (SZDSZ), Farkas Imre (MSZP)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés