Előfizetői tartalom

Kockázatos a régió? Folyamatosan romlik a megítélés ...

Portfolio
Az elmúlt fél év során jelentősen növekedett a kelet-közép európai gazdaságok egyensúlytalansága és romlott kockázati megítélésük. Várhatóan a balti államokban, Bulgáriában és Romániában lesz a legnagyobb a gazdasági növekedés visszaesése, de már Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is a gazdaság túlhevülésének egyértelmű jelei mutatkoznak. A kelet-közép európai országok kockázati besorolásának romlását a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának csökkenése kísérte - derül ki a Danske Bank tanulmányából.

A kelet-közép európai országokat 10 makrogazdasági indikátor alapján három kockázati kategóriába sorolta a Danske Bank. A felmérés évente kétszer készül, a legutóbbi (februári) szerint a legmagasabb kockázati minősítést a balti országok, Bulgária és Románia kapta, míg a visegrádiak és Szlovénia kevésbé kockázatos megítélés alá esett.A felmérés (a februárihoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés