Előfizetői tartalom

Romló feldolgozóipari és szolgáltatói bizalom az eurozónában (2.)

Portfolio
Az előzetesen közzétett adatok szerint 54.1 pontról 53.2 pontra változhat az eurozóna szolgáltató szektorának decemberi beszerzési menedzser indexe, ami több mint kétéves mélypontnak felel meg. Októberben még 55.8 ponton állt a mutató értéke, így érezhető a pénzpiaci problémákkal összefüggő aktivitási sebesség lassulása. Az eurozóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe az előzetes adatok szerint 52.8-ról 52.5 pontra süllyedt decemberben, ami enyhe romlás ez előző hónaphoz képest. Fontos azonban, hogy mindkét mutató továbbra is a zsugorodás-bővülés 50 pontos határvonala felett van.

A szolgáltató szektorbeli BMI a vártnál nagyobb visszaesést jelzett decemberben: az index 54.1-ről 53.2 pontra változott (várt: 54 pont). Az index csökkenése főként a pénzügyi szektor helyzetének romlásával indokolható. Így a decemberi BMI érték több mint 2 éves mélypontot jelent, az index 2005. júniusa óta nem volt ilyen alacsony.. A szolgáltató szektorban az új megrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés