Előfizetői tartalom

Napokon belül lejár a türelmi idő a tb-jogviszonynál! - Jöhet az APEH

Portfolio
Jövő januártól a Magyarországon lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár továbbra is térítésmentesen veheti igénybe a számára szükséges, az egészségbiztosító által finanszírozott egészségügyi ellátást. Ha azonban az ellenőrzés során kiderül, hogy biztosítási jogviszonya rendezetlen, akkor az adóhatóság eljárást indít a bejelentési és a járulékfizetési kötelezettség elmulasztása miatt - hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium ma megjelent közleménye.

December 31-én lejár a biztosítási jogviszony rendezésével kapcsolatos április óta tartó moratórium, mely arra szolgál, hogy minden érintett, akinek rendezetlen a társadalombiztosítási jogviszonya, azt rendezze. Az ellenőrzés azonban továbbra is fennmarad, de a novemberben elfogadott törvénymódosítás annak, aki nem szerepel az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak nyilvántartásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés