Előfizetői tartalom

Már ismét a Fed kamatvágásban bízik a piac - esik a dollár

Portfolio
A kezdeti csalódottság után a befektetők ismét bízni kezdtek abban, hogy nem ért véget a tegnap esti kamatvágással a Fed monetáris enyhítési sorozata: erre utal a Dow határidős mozgása (+60 pont a tegnapi erőteljes esés után), illetve a dollár ma reggeli intenzív gyengülése. Az amerikai gazdasági növekedéssel kapcsolatos lefelé mutató kockázatok miatt továbbra is van tehát esély a kamatcsökkentésre, a következő ilyen lépés a Fed Nyíltpiaci Bizottságának január 29-30-i ülésén következhet be.

A Fed a kamatdöntési közleményében bizakodásának adott hangot, hogy a tegnapival együtt végrehajtott összesen 100 bp-os kamatvágás idővel segíthet mérsékelt ütemű növekedési pályára állítani a gazdasági növekedést. Ebből a piaci szereplők azt olvasták ki, hogy egyelőre vége lehet a kamatvágási sorozatnak, holott ők nem ebben gondolkodtak. A negatív piaci reakcióknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés