Előfizetői tartalom

Jelentősen romlott az állami magatartás kiszámíthatóságának megítélése (GKI)

Portfolio
A versenyképességi index 2007 második negyedévében Romániában számottevően, Ausztriában kissé javult, míg Szlovéniában, Lengyelországban és Csehországban nem változott. Szlovákiában jelentősebb, Magyarországon kisebb visszaesést mértek. Az üzleti környezetet jellemző index értéke Magyarországon 2007. elején jelentősen javult, majd a második és harmadik negyedévben kissé romlott - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával legfrissebb, negyedévente publikált jelentésében.

A versenyképességi index tényezői közül a makrogazdasági teljesítmény Romániában kiemelkedő mértékben, Ausztriában és Szlovéniában pedig ennél visszafogottabban nőtt. A magyar és a lengyel teljesítmény nem változott, míg a szlovák erőteljesebben csökkent. A gyengülés - vagy inkább a korábbi időszak dinamikájának korrekciója - valószínűleg szorosan összefügg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés