Előfizetői tartalom

Felminősítette Törökországot a Fitch (2.)

Portfolio
A nemzetközi hitelminősítők felőli első pozitív lépésként a Fitch Ratings ma egy fokozattal "BB"-re minősítette fel a török lírában denominált hosszú távú államadósság besorolását (stabil kilátás mellett). A legnagyobb európai hitelminősítő a devizában denominált hosszú lejáratú török államadósság besorolását "BB-"-on tartotta. A líra érdemben nem reagált a mérsékelten pozitív hírre, továbbra is 6.5 éves csúcsa körül jár a dollárral szemben 1.17-nél.

A lírában denominált államadósság minősítésének javítását a Fitch az államháztartási finanszírozási helyzetének javulásával, az egy főre jutó GDP magas szintjével, illetve a nyár óta kissé csökkenő politikai kockázatokkal indokolta. A Fitch várakozásai szerint a gazdasági növekedés jövőre 4.3%-ot érhet el, a bruttó államadósság a GDP arányában 54%-ra mérséklődhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés