Előfizetői tartalom

6 százalékos béremelést terveznek a hazai német hátterű cégek

Portfolio
A Magyarországon tevékenykedő, többnyire német tulajdonú vállalatok 2007-ben átlagosan 8.2 százalékos béremelést hajtottak végre, ami előreláthatólag megfelel az országos átlagnak, ugyanakkor magasabb a tavalyi 7.4 százalékos emelésnél - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, illetve a Kienbaum tanácsadó cég közös felméréséből, melyen a ma délelőtti satótájékoztatón ismertettek.

A közel 10000 dolgozó adatain alapuló tanulmány azt mutatja, hogy a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok 2008-ban 6 százalékos bérfejlesztést terveznek, de az emelés tényleges mértéke az idei évhez hasonlóan a tervezettnél némileg magasabb lehet (8.2% a tervezett 6%-hoz képest). Ez egyfelől azzal magyarázható, hogy az előrejelzések szerint jövőre 4-5 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés