Előfizetői tartalom

Létrejött az IMF és a Világbank "versenytársa"

Portfolio
Aláírták tegnap hét dél-amerikai állam elnökei azt az alapító okiratot, amelynek értelmében létrejön a Banco del Sur (Déli Bank). Az intézmény a szándékok szerint helyettesíti majd a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) és a Világbankot. Erre a két intézményre Latin-Amerikában régóta úgy tekintenek, mint amelyek hibás gazdasági programjaikkal hozzájárultak a régió ismétlődő gazdasági kríziseihez, a felzárkózás elmaradásához.

A Napi Gazdaság beszámolója szerint az alapító dél-amerikai országok (Argentína, Bolívia, Brazília, Ecuador, Paraguay, Uruguay, Venezuela) egyenlő súlyt képviselnek majd a Déli Bankban. Az intézmény székhelye a venezuelai fővárosban, Caracasban lesz és irodái működnek majd az argentin és a bolíviai fővárosban, Buenos Airesben és La Pazban. A Banco del Sur irányításában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés