Előfizetői tartalom

Megnevezte utódát Putyin - új csúcson az orosz tőzsdeindex

Portfolio
Véget ért a várakozási idő a Vlagyimir Putyint követő orosz államfői poszt várományosával kapcsolatban, miután ma Putyin bejelentette favorizált jelöltjét Dmitrij Medvegyev személyében. Az elnöki poszt lényegében minden kétséget kizáró várományosának neve nem okoz meglepetést, a putyini gazdaságpolitika továbbvitelét vetíti előre, melynek nyomán a bizalom jeleként az orosz tőzsdeindex új történelmi csúcsra (2315 pontig) ugrott. Az orosz elnökválasztás jövő március 2-án lesz.

Medvegyevet évek óta esélyesként tartották számon az államfői posztra. Medvegyev a két első miniszterelnök-helyettes közül a liberálisabb, aki egyúttal a Gazprom orosz gázipari óriás igazgatótanácsának elnöke is. A másik esélyes a keményvonalasabbnak tartott Ivan Ivanov volt. Medvegyev államfői posztra "emelése" az orosz gazdaság hosszú távú növekedési kilátásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés