Előfizetői tartalom

MNB-jegyzőkönyv: Meggyőző többség a változatlan kamatláb mellett (2.)

Portfolio
Elsősorban az inflációs várakozások megemelkedésétől tartva meggyőző többség volt november 26-án a magyar monetáris tanács ülésén a kamatláb szinten tartása mellett - derül ki a most kiadott, az ülésről készített jegybanki jegyzőkönyvből. A 7.50%-on álló ráta változatlanságát kilenc tag, míg annak 25 bázisponttal történő csökkentését három tag támogatta. Ez azt jelenti, hogy három tanácstag véleménye változott egy hónap alatt kamatcsökkentésről tartásra november végére.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Portfolio.hu-nak adott, tegnap megjelent interjújában már jelezte, hogy érezhető hangsúlyeltolódás volt a legutóbbi kamatdöntő ülésen, amely szavai szerint iránymutatással szolgálhat a piacnak.Kapcsolódó cikkünk2007.12.06 14:00 "Egységesebb lett a monetáris tanács" - interjú Simor András MNB-elnökkelPozitív hozzáállás A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés