Előfizetői tartalom

Kétéves mélypontra esett a michigani fogyasztói bizalmi index (USA, 3.)

Portfolio
Miközben a jelenlegi helyzetmegítélés javult, a kilátásokkal kapcsolatos várakozások romlottak, mindez összességében a vártnál nagyobb csökkenést eredményezett a michigani körzet fogyasztói bizalmi indexének előzetes decemberi értékében. A jelentés szerint a mutató a novemberi 76.1-ről 74.5 pontra süllyedt, míg a piac 75 pont körülre mérséklődésre számított.

A 74.5 pontos érték bő két éve, a Katrina-hurrikán óta a legnagyobb, azonban ha a természeti katasztrófa miatti egyhavi eredménytől eltekintünk, az elmúlt 15 év legalacsonyabb indexértékének lehetünk most tanúi. A jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó alindex a novemberi 91.5-ről 92.1 pontra emelkedett a karácsonyi hangulatban (miközben a piac 90 pont körülre mérséklődést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés