Előfizetői tartalom

Trichet: felfelé mutató inflációs kockázatok vannak közép és hosszú távon (3.)

Portfolio
"Nagyon óvatos monetáris politika" szükséges, mert "felfelé mutató kockázatokat állapít meg közép és hosszú távra" a monetáris politikai elemzés - jelezte a mai kamatdöntést követő frankfurti sajtótájékoztatóján Jean-Claude Trichet. Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke hozzátette: a jegybank "továbbra is készen áll ellensúlyozni a felfelé mutató inflációs kockázatokat". Az EKB ma lefelé módosította a szeptemberben jelzetthez képest a gazdasági növekedésre vonatkozó jövő évi, ugyanakkor felfelé az inflációra vonatkozó előrejelzését.

A jegybankelnök jelzése szerint ma két kamatdöntési alternatívát vitattak meg a Kormányzótanácsban: az irányadó ráta szinten tartását és annak 25 bp-tal való emelését. Utóbbit néhány tag támogatta a testületből. A pénzügyi turbulencia miatti szigorodó hitelfeltételek, illetve a lefelé mutató inflációs kockázatok miatt döntöttek a változatlan kamatláb mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés