Előfizetői tartalom

Az infláció háromszorosával drágíthat a BKV jövőre

Portfolio
Elkészült a BKV végleges tarifaemelési javaslata, amelyet jövő hétfőn tárgyal a fővárosi kabinet, majd december 20-án a fővárosi közgyűlés. Az InfoRádió értesülése szerint a három áremelési verziót (10%, 13% és 17%) tartalmazó javaslatcsomagból az előterjesztés a 13%-os kompromisszumot javasolja elfogadni. Ez esetben a jegyár 270 forintra, a havi bérlet ára pedig 8250 forintra nőne.

A kormány tervei szerint jövőre 4.8%-ot tesz ki az átlagos fogyasztói áremelkedés, a 13%-os BKV tarifaemelés ennek tehát közel háromszorosát tenné ki, miközben egyéb fővárosi közműdíjak szintén a várható inflációnál jóval nagyobb mértékben emelkedhetnek.Kapcsolódó cikkünk2007.11.30 09:45Eldőlt, hogy mennyivel drágulnak a közműszolgáltatások BudapestenA rádió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés