Előfizetői tartalom

30 milliárddal kisebb lett a novemberi büdzséhiány

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által előre jelzett 172.2 milliárddal szemben 142.4 milliárd forintos hiánnyal zárta a novemberi hónapot az államháztartás - közölte a tárca. Ezzel az első 11 havi összesített deficit (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül) 1339.4 milliárd forint lett, ami az éves hiányelőirányzat 90.5%-át teszi ki.

A tárca rövid közleménye szerint novemberben mindhárom, évközben vizsgált államháztartási alrendszer deficittel zárt, s társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak hiánya szokatlanul nagy volt. Ez azzal összefügg össze, hogy ebben a hónapban fizették ki a 13. havi nyugdíj második részletét, valamint a nyugdíjkorrekciót. A központi költségvetés 12.1 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés