Előfizetői tartalom

Négy éve leggyorsabb termelékenység-növekedés az USA-ban (3.)

Portfolio
Az elemzők által gondoltnál jóval nagyobb mértékben módosította felfelé a Munkaügyi Minisztérium az Egyesült Államokban a harmadik negyedéves termelékenység-növekedési ütemet. Az eddig ismert mérték 4.9% volt, ami a várt 5.7% helyett 6.3%-ra változott (szezonálisan kiigazított évesített ütem) és így négy éves csúcsot jelent. A ledolgozott munkaórák száma 0.6%-kal, bő négy éve a legnagyobb mértékben csökkent, amely érdemben segített a termelékenység-növekedésben.

A vállalati költségoldali versenyképesség, illetve a keresleti inflációs nyomás szempontjából kedvező hír továbbá, hogy a termékegységre eső bérköltség a vártnál nagyobb mértékben csökkent: itt a piac az eredetileg közzétett -0.2%-os mértékről -0.1%-ra változtatást várt, miközben a tényadat -2.0% lett, ami négy éve a legnagyobb csökkenés.Kapcsolódó cikkünk2007.12.05...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés