Előfizetői tartalom

Lehúzták a németek az eurozóna kiskereskedelmi forgalmát

Portfolio
A vártnál (0.3%) nagyobb mértékben (0.7%-kal) csökkent októberben havi alapon az eurozóna kiskereskedelmi forgalma, amely elsősorban a német volumen 3.3%-os esésével függ össze. Ki kell azonban emelni, hogy mindegyik ország esetében csökkent havi alapon a forgalom, amelyeknél közzétett októberi adatot az Eurostat, a legnagyobb mérséklődés azonban Németországban volt.

A másodlagos amerikai jelzáloghitelezési válság (német bankszektorba) begyűrűzése rontott a fogyasztói bizalmi indexeken, amely a kiskereskedelmi adat fényében a fogyasztásban is kezdi éreztetni negatív hatását. Ez a monetáris övezet gazdasági növekedési kilátásai szempontjából (is) kedvezőtlen hír. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a havi kiskereskedelmi forgalmi adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés