Előfizetői tartalom

Bő két éves mélyponton az eurózóna szolgáltatói szektorának aktivitása

Portfolio
Bár az előzetesen közzétett 53.7 pontról 54.1 pontra felfelé módosult az eurózóna szolgáltató szektorának novemberi beszerzési menedzser indexe (ahogy a feldolgozóipari is), de még így is 27 hónapos mélypontnak felel meg az érték. Októberben még 55.8 ponton állt a mutató, így érezhető az aktivitási sebesség lassulása, amely elsősorban a pénzügyi turbulenciával összefüggő tovagyűrűző hatásokkal magyarázható. Fontos azonban, hogy az index továbbra is bőven a zsugorodás-bővülés 50 pontos határvonala felett van.

A részletes adatok alapján elmondható, hogy novemberben az új megrendelések alindex értéke süllyedt, miközben mind a bekerülési, mind az értékesítési árakra vonatkozó mutató érdemben emelkedett. Előbbi 63.4 pontos értéke 7 éves csúcsot jelent, azaz a költségoldali árnyomás kiemelkedő voltát jelzi. A szintén emelkedő kibocsátási árakra vonatkozó alindex azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés