Előfizetői tartalom

Újabb rohamot indítottak októberben a frankhitelesek

Portfolio
Miután július és szeptember között mérséklődőben volt a lakosság frankalapú lakás- és fogyasztási célú hitelek iránti igénye, addig ez októberben "egy csapásra" megfordult - derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss adataiból. Az év tizedik hónapjában számos csúcs megdőlt a hitelezési adatok, illetve a kamatok alakulása terén. Az egyik legérdekesebb, hogy az alpesi ország devizájában felvett új szabadfelhasználású jelzáloghitelek összege 30%-os bővüléssel történelmi csúcsra ugrott. A karácsonyi szezon "hivatalos" kezdete előtt az sem lebecsülendő fejlemény, hogy az új frankalapú fogyasztási kölcsönök összege 25%-kal bővült szeptemberhez képest és természetesen itt is új történelmi csúcs született az új szerződésérték tekintetében.

Egy hónappal ezelőtt az alábbi elemzésben számoltunk be a hitelezési folyamatokról:Kapcsolódó cikkünk2007.11.05 10:00 Megcsappant a lakosság frankalapú hitelfelvételi kedve Eddig nem látott magasságba, 130 milliárd forintra emelkedett októberben a jelzáloghitelek új szerződéseinek összege, amely kizárólag a frankalapú hitelezés meglódulásával függ össze (120 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés