Előfizetői tartalom

Már a szlovákok sem bíznak annyira a 2009-es eurobevezetésben?

Portfolio
Szlovákiának nagyon jók az esélyei az euro 2009-es bevezetésére, de ha ez mégsem sikerülne, akkor évekkel későbbre, 2012-2013-ra tolódhat a pénzcsere - mondta Robert Fico, szlovák miniszterelnök tegnap az EU pénzügyi biztosával való brüsszeli találkozóját követően. Ez lényeges változást tükröz a szlovák politika eurobevezetéssel kapcsolatos bizakodását illetően, eddig ugyanis Fico jellemzően csak azt hangoztatta, hogy mégha némi (politikai) küzdelem árán is, de megvalósul a 2009-es eurobevezetés. A piac gyakorlatilag nem reagált negatívan a fejleményekre, a korona továbbra is 33.3 körül mozog az euróval szemben.

A szlovák fél (enyhe?) elbizonytalanodása a pénzcserét illetően arra vezethető vissza, hogy érezhető bizonyos ellenállás, vonakodás a már eurozóna tagok illetékesei felől a gyors szlovák eurobevezetéssel kapcsolatban. Ez pedig a litván és a szlovén tapasztalatokból, illetve az alacsony szintre süllyedt szlovák infláció fenntarthatóságával kapcsolatos kételyekből táplálkozik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés