Előfizetői tartalom

További kiigazítások kellenek

Portfolio
Az államháztartás eredményszemléletű hiánya 2007- ben és 2008-ban alacsonyabb lehet a Magyarország konvergencia programjában szereplő hiányszintnél - állapítja meg a jegybank az inflációs jelentésében, melyben részletesen elemzi a költségvetési kilátásokat. Az MNB szakértői szerint 2009-re a költségvetési kiigazítás dinamikája lelassul, és fennáll a hiánycél elvétésének lehetősége. Éppen ezért a 2009-re vállalt hiánycél biztonságos teljesítéséhez további intézkedések válhatnak szükségessé.

A költségvetési hiánypályával kapcsolatban a jegybank szakértői stábjának egyik fő észrevétele a tervezés "igazodó" jellege. A kiigazítási program első időszakában a bevételek vártnál kedvezőbb alakulása miatt a hiánycsökkentés üteme gyorsabb, mint amit a program tartalmazott, ugyanakkor kiadási oldalon látható, hogy a kormányzati kiadások kezdenek alkalmazkodni, felzárkózni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés