Előfizetői tartalom

5%-kal drágul januártól a gáz - áprilisban további áremelés

Portfolio
A korábban jelzett 5-10%-os áremelési sáv alsó szélének megfelelő mértékben, 5%-kal drágul jövőre a gázhatósági ára Magyarországon - jelentette be ma Kóka János, aki egyébként jövő kedden távozik a gazdasági és közlekedési miniszteri székből. A tárcavezető szerint a drágítás mértéke még így sem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.

A gáz importára októberben már 10.7 százalékkal emelkedett. A gázért az olaj utolsó kilenc hónapos súlyozott átlagárát kell fizetni. Mivel várhatóan jövőre az olaj is drágább lesz, ezért nagy eséllyel áprilisban további gázáremelésre is számítani kell - számolt be az MTI. A januári áremelés értelmében a nem támogatott kategóriában (fogyasztási egységenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés