Előfizetői tartalom

Veres: nem indokolt a fiskális és a monetáris szigor párhuzamos jelenléte

Portfolio
Egy ország gazdasági növekedését erősen visszafogja, ha egyszerre van jelen a monetáris és fiskális szigor - mondta Veres János pénzügyminiszter a Gazdasági Rádió ma este 6 órakor kezdődő Nap Vendége műsorának felvételén. A pénzügyminiszter a fiskális szigor fennmaradását ígérte 2008-ban és jövő év végéig ennek következtében akár egy százalékpontos kamatcsökkentést is elképzelhetőnek tart.

Az év utolsó hónapjaiban is fennmarad az év közben megfigyelhető kedvező trend, hogy valamivel több adó és járulékbevétel folyt be, és valamivel kisebb az államháztartás kiadása is - indokolta Veres János, hogy az aktualizált konvergenciaporgramban miért csökkentették az idei évi GDP-hez mért hiánymutatót 6,4-ról 6,2 százalékra. A miniszter azt mondta, a 2007-es hiánycsökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés