Előfizetői tartalom

90 dollár alatt az olajár!

Portfolio
Nem tartott sokáig a Kanadából amerikai finomítók felé tartó olajvezetékek tegnapi leállítása miatti olajárdrágulás, a fekete arany árfolyama délutánra már a 90 dolláros szintek alá csúszott vissza. A WTI januári határidős árfolyama 1.5%-os mínuszban tartózkodik. Miután másodszorra sem sikerült az árfolyamnak az elmúlt hetekben 100 dollár fölé kerülni, folyamatos lejtmenet tapasztalható a piacon.

Az olajárfolyamot a 100 dolláros szinteknél nem lehetett már fundamentálisan indokolni, azt elsősorban a spekulációs jellegű tőke piacra való áramlása hajtotta. A befektetők a dollár jelentős értékvesztését látva találtak rá a dollárban nominált eszközökre, melyek közül az olajpiacon a kínálati kiesés miatti félelmek is rásegítettek a spekulációkra. Miután azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés