Előfizetői tartalom

6.5 éves csúcsra ugrott az eurozóna inflációja! (3.)

Portfolio
Novemberben a várakozásoknál jobban, 0.4 százalékponttal 3 százalékra emelkedett az eurózóna éves inflációja, ami 6.5 éves csúcsnak felel meg. Az elemzőket feltehetően nem lepte meg teljesen az adat, mivel a legfrissebb konszenzus már 2.9 százalékos áremelkedési várakozást tükrözött (az egy héttel ezelőtti konszenzus még 2.7 százalékot vetített előre).

Az eurozóna inflációja hat és féléves csúcsra emelkedett novemberben, utoljára 2001 májusában mértek ilyen magas drágulást. Az árak megugrása az emelkedő energia- és élelmiszerárakkal, illetve többek között a növekvő spanyol és német inflációval magyarázható. A részletes adatokra még két hétig várni kell.A szintén ma közzétett harmadik negyedéves GDP-növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés