Előfizetői tartalom

Simor: kamatemelés is bekövetkezhet

Portfolio
"Azt reméljük, hogy a jövő évben a nominálbérek emelkedése nem fogja meghaladni a termelékenység és a várható infláció összegét. Ha a béremelés ettől magasabb lesz, az inflációt gerjeszt, ami arra kényszerítheti a jegybankot, hogy vagy ne csökkentse a kamatot, az előre vártak szerint, vagy pedig esetleg kamatot emeljen" - jelentette ki a köztévé tegnap esti adásában Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke ismét felhívta a figyelmet arra: "tartani kellene mindenkinek magát ahhoz, hogy csak a termelékenységének arányában növelje a bérét és akkor mindenki jól jár".

A jegybankelnök utalása szerint idén 6%-os GDP-arányos államháztartási hiánycélt fogunk elérni a tavalyi 9.2% után. Amint tegnap jeleztük: várhatóan ma jelenti be a Pénzügyminisztérium, hogy a még hivatalos 6.4%-os idei deficitcélt lejjebb viszi. Simor hangsúlyozta, hogy tovább kell csökkenteni az államháztartás hiányát, de megjegyezte: "a Magyar Nemzeti Bank és a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés