Előfizetői tartalom

Mélyponton az amerikai használt lakások értékesítése (3.)

Portfolio
A vártnál jóval nagyobb volt a használt lakások értékesítésének visszaesése októberben az Egyesült Államokban. Ez oda vezetett, hogy az összehasonlítható adatok 8 éves idősorában a most októberi lett az eddigi legalacsonyabb eladási volumen. A szeptemberi enyhén lefelé módosított 5.03 millió egységről (évesített érték, szezonálisan igazítva) októberre 4.97 millió egységre zuhant az eladások volumene, míg a piac 5 millió egységre számított.

Az 4.97 milliós értékesítési szám az összehasonlítható adatok 1999 januárja megtalálható idősorában a legalacsonyabb és megerősíti, hogy a jelzálogpiacról kiindult pénz- és tőkepiaci válság a szigorodó hitelkondíciókon keresztül (emelkedő kamatok, nehezebb hitelhez jutás) érdemben hatott az ingatlanpiaci aktivitásra. Az eladatlan lakások számának (22 év óta a legmagasabb)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés