Előfizetői tartalom

Rekordmértékben zuhantak az amerikai lakásárak (3)

Portfolio
A harmadik negyedévben az Egyesült Államokban a lakásárak az előzetes várakozásoknál (-4.1%) jobban, 4.5 százalékkal (év/év) zuhantak a Standard&Poor’s által készített Case-Shiller lakásárindex szerint. Az előző negyedévhez képest 1.7 százalékkal csökkentek a lakásárak, míg 2007 második negyedévében a 12 havi mutató 3.2 százalékos esést jelzett. A mostani vártnál kedvezőtlenebb áralakulás a lakáspiaci korrekció folytatódását jelzi.

Az inedx 21 éves történetében a lakásárak esése (az előző negyedévhez viszonyítva) 2007 harmadik negyedévében volt az eddigi legmagasabb. A folytatódó árzuhaná a magas eladatlan lakásállománnyal függ össze. A változó kamatozású jelzáloghitelek növekvő törlesztő részletei egyre nagyobb terheket rónak a háztartásokra, amit a szigorodó hitelfeltételek miatt a fogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés