Előfizetői tartalom

Gyurcsány: még alacsonyabb lesz az idei büdzséhiány - "egyetlen feladatom az, hogy ..." (2.)

Portfolio
"Nagyon optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy az idei évi államháztartási hiány még alacsonyabb lesz, mint a mostani hivatalos cél" - jelezte konkrét érték megfogalmazása nélkül a Bloombergnek egy tegnap adott, de ma megjelent interjúban Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint most az a kérdés, hogy "hogyan állunk a gazdasági növekedéssel, alapvetően a növekedés motorjával kell törődni, ez a legnagyobb kihívás most".

A kormány holnap fogja bejelenteni a frissített konvergenciaprogrammal együtt az idei évi, csökkentett államháztartási deficitcélját. Mint ismert, az idei évre először 6.8%-os GDP-arányos hiánycélt fogalmazott meg a Pénzügyminisztérium, melyet előbb 6.6%-ra, majd 6.4%-ra csökkentett a vártnál kedvezőbb havi államháztartási egyenleg adatok láttán. Abban a gazdaság kifehérítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés