Előfizetői tartalom

Most sem vágott kamatot a tanács - itt a közlemény! (2.)

Portfolio
Mai ülésén a 7.5 százalékos szintjén hagyta irányadó kamatát a monetáris tanács. A döntés megegyezik a piaci várakozások konszenzusával - igaz, voltak olyanok is, akik vágásra számítottak. A monetáris tanács közleménye szerint a "nemzetközi környezetben és a hazai inflációs folyamatokban meglévő bizonytalanságot figyelembe véve hagyja változatlanul az irányadó kamat szintjét". A közlemény arra is kitér, hogy "A kamatszint mérséklésére abban az esetben nyílik lehetőség, ha a gazdasági folyamatok arra utalnak, hogy csökken a várakozásokon keresztül tovább gyűrűző inflációs hatások veszélye, és a nemzetközi pénz- és tőkepiaci tendenciák a magyar gazdaság számára kedvezőbben alakulnak."

A tanács a monetáris politika klasszikus dilemmájával szembesült a mai ülésen, amikor a kamatokról döntött. Az inflációval kapcsolatban a növekvő bizonytalanság és a romló várakozások intették óvatosságra a tagokat, eközben a gazdasági növekedés évtizedes mélypontja a lazítás irányába mutatott. A lazítási ciklus júniusban kezdődött, ám az ezzel kapcsolatos óvatosságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés