Előfizetői tartalom

Már a negyedét "elköltötte" a kormány a jövő évi általános tartaléknak

Portfolio
Miközben a koalíciós pártok megállapodása értelmében 22 milliárddal visszafogják az állami kiadásokat és így az államháztartási hiányt, a pénzügyi kormányzat olyan módosító indítványok sorozatát nyújtotta be a jövő évi büdzséhez, amelyek összesen 15 milliárd forinttal csökkentik a költségvetés általános tartalékát - hívja fel a figyelmet a Népszabadság. Emiatt tehát kissé puhább lehet a jövő évi költségvetés a korábban vártnál - igaz, az alapvető számok nem nagyon módosulnak a holnapi szavazáson, legalábbis a kabinet tervei szerint.

A lap összegzése szerint 21 célra adna a kormány néhány tízmilliótól több milliárd forintig terjedő összeget (összesen 15 milliárd forintot) többletként a költségvetés összesen 61 milliárdos általános tartalékából, azaz a negyedét már le is kötné az év megkezdése előtt. A 15 milliárdból a legtöbbet (mintegy 10 milliárdot) az önkormányzatoknak adnának oda különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés