Előfizetői tartalom

Az OPEC-re figyelnek a befektetők

Portfolio
A pénteki 0.7% után ma 0.2%-kal került feljebb a WTI januári határidős árfolyama. Az olajpiaci befektetők a következő napokban az OPEC illetékesek szavaira lesznek nagy figyelemmel, hiszen ezekből próbálnak majd következtetéseket levonni arról, hogy a világ olajkitermelésének 40%-át adó kartell változtatja-e kitermelési szintjét jövő szerdai ülésén.

Ahogy már korábban is, az iráni olajminiszter szerint az olaj piacán a kínálati oldal kielégítő szinten tartózkodik, így nincs szükség további kitermelésemelésre. Több ország is hasonlóan vélekedik mint Irán, hiszen a jelenlegi magas árfolyam szint számukra jól jövedelmez.A legutóbbi OPEC ülésen Szaúd Arábia szava döntött a kitermelés emelés mellett, és valószínűsíthetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés