Előfizetői tartalom

Árfolyamfelértékelés jöhet Szaúd-Arábiában?

Portfolio
A szaúd-arábiai monetáris hatóság 50 bázisponttal 4.25 százalékra csökkentette a fordított repórátát (reverse repo), míg irányadó kamatát változatlanul 5.5 százalékon hagyta. A dollár gyengeségével kapcsolatban a szaúdi rögzített árfolyamrendszer feladásáról szóló hírek láttak napvilágot, így a döntés különösen jelentős lehet a pénzpiacok számára.

Egyes vélemények szerint a szaúdi hatóság a döntéssel azt kívánta bizonyítani, hogy nem igazak azok a híresztelések, mely szerint a dollár gyengesége miatt a rögzített árfolyamrendszer feladását terveznék. Másfelől a döntés célja a piaci spekulációk megfékezése volt, mivel a ráta csökkentése vélhetően visszaveti a külföldi befektetők keresletét a szaúdi pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés