Előfizetői tartalom

A kormány már lazít? - Kiszivárgott a konvergenciaprogram

Portfolio
Idén kisebb, ám jövőre nagyobb lesz a GDP-bővülés, mint ahogy eddig gondolta a kormány. Az infláció viszont mindkét évben magasabbra nő. Legalábbis a PM szerint - az Index által megszerzett friss konvergenciaprogramban ugyanis a korábbitól eltérő számok szerepelnek. Rossz az üzenete annak, hogy elég lesz kisebb elsődleges többletet elérni a költségvetésben 2009-ben és 2010-ben.

Egészen másként gondolja a Pénzügyminisztérium, hogy milyen lesz a gazdasági környezet idén és jövőre, mint ahogy gondolta szűk két hónappal ezelőtt, a 2008. évi költségvetés megtervezésekor. Magyarországnak most kell frissítenie a konvergenciaprogramot, és a szaktárcánál készülő előterjesztés a fontosabb gazdasági paraméterek tekintetében kivétel nélkül más számokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés