Előfizetői tartalom

Simor: nagyon nehéz helyzetben van az MNB, jelentős kockázatok az inflációban (4.)

Portfolio
Nagyon nehéz helyzetben van a Magyar Nemzeti Bank, mert egyszerre kell harcolnia a magas infláció letörése érdekében, illetve szembesül az erőteljes gazdasági növekedés lassulással is - jelentette ki a Heller Farkas Szakkollégium által szervezett budapesti konferencia harmadik napján Simor András. A jegybankelnök a Reuters beszámolója szerint úgy fogalmazott: "ma azt látjuk, hogy nincs kontroll alatt az infláció", mellyel a számos felfelé mutató inflációs kockázatra utalhatott.

Simor utóbbi, meglepően kemény hangvételű kijelentését egyrészt azzal tompította, hogy ő arra gondolt: nem az árstabilitásnak megfelelő szinten mozog az infláció. Másrészt hangsúlyozta: elérhető a jegybank számára releváns időtartamra, azaz a 2009-re vonatkozó (3%-os) inflációs cél. Szavai szerint addig, ameddig az infláció 6-7% körül mozog, nem vehetik figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés