Előfizetői tartalom

Minden próbálkozás ellenére tovább gyorsul idén a kínai gazdaság

Portfolio
Kínában idén 13 éves csúcsára, 11.5 százalékra emelkedhet a gazdasági növekedés, jelezte közleményében a Kínai Statisztikai Hivatal vezetője. Ez azt jelenti, hogy a kormány is belátja a számos intézkedés mellett (kamatemelések, kötelező tartalékráta emelések, stb.) sem sikerül idén visszafogni a növekedés ütemét, az a fenti jelzés szerint mérsékelten gyorsul tavalyhoz képest (11.1%). Könnyen elképzelhető, hogy a 11.5 százalékos idei növekedés "felismerése" vezethetett oda, hogy a negyedik negyedévre megtiltotta a kínai jegybank, hogy a kereskedelmi bankok hiteleket nyújthassanak.

Az inflációs pályát mérsékeltnek és megfelelőnek ítéli meg a kínai szakember, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szükségesnek tartja a várakozások stabilizálását. Augusztusi 11 éves csúcsát követően, októberben 6.5 százalékos volt a 12 havi árindex Kínában, az egyenletes gazdasági növekedés fenntartásának feltétele az áremelkedés megfékezése.Kína fiskális és monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés