Előfizetői tartalom

Harmadával csökkenhet a külső finanszírozási igény (OTP)

Portfolio
2007-2008-ban csökkenhet a külső egyensúlytalanság mértéke. Az OTP Bank Elemzési Központja szerint 2007-ben a tévedések és kihagyások egyenlegével együtt számított teljes GDP arányos folyó fizetési mérleghiány 2 százalékponttal 7.8 százalékra mérséklődik, amit 2008-ban további egy százalékpontos csökkenés követhet. A hiány szektorok szerinti szerkezete várhatóan javulni fog, ami a nem adósság-generáló finanszírozás arányának emelkedését, és a GDP arányos nettó külső adósság emelkedésének megállására utalhat. Idén a hivatalos folyó fizetési mérleghiány a GDP 6.6 százalékáról 5.5 százalékra, 2008-ban pedig 4.6 százalékra csökkenhet.

A nemzetgazdaság a hosszabb távon fenntarthatatlanul magas külső finanszírozási igénnyel jellemezhető pályáról fokozatosan térhet vissza egy fenntartható felé. A nemzetgazdaság teljes nettó külső finanszírozási igénye 2007-ben a fiskális restrikció miatt a GDP 9.1 százalékáról (8.1 milliárd euró) 7 százalékra (7.2 milliárd euró) csökkenhet - áll az OTP Bank Elemzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés