Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók Simor mai beszédére - mi lesz a kamattal hétfőn és azután?

Portfolio
A jegybank monetáris politikai szempontból nagyon nehéz helyzetére hívta fel a figyelmet egy mai konferencián Simor András, aki azt is jelezte: "nincs kontroll alatt az infláció". Ezt később két lényeges megjegyzéssel is tompította, az elemzők azonban a kijelentést egyértelműen héja hangvételűnek (szigorú monetáris politikát szorgalmazónak) értékelték. Az alábbiakban a Magyar Nemzeti Bank elnökének mai beszédével kapcsolatban érkezett elemzői reakciókból emelünk ki néhány gondolatot. Az elemzői kommentárok teljes terjedelmükben a Portfolio.hu angol oldalán érhetők el.

Kapcsolódó cikkünk2007.11.23 10:45Simor: nagyon nehéz helyzetben van az MNB, jelentős kockázatok az inflációban (4.)Nem éppen olyan kijelentés, ami egy olyan embertől származna, aki kamatot akar csökkenteni, ezért úgy tűnik, hogy a jövő hétfői kamatdöntés kimenetele Hardy Ilona és Karvalits Ferenc szavazatán múlhat - jegyezte meg Nicholas Kennedy, a 4Cast londoni elemzője....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés