Előfizetői tartalom

Hamecz: az árfolyamsáv most is korlátozza a jegybankot

Portfolio
2002-ben a jegybankban megállapítottuk, hogy az eurónához való csatlakozásra a magyar gazdaság alaptulajdonságai alapján alkalmas, és jóléti (növekedési) szempontból érdemes is belépni. Azóta számos dolgot tanultunk, illetve a politikai gazdaságtani kérdésekről is többet lehet mondani - mondta Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója a Heller Farkas Szakkollégium konferenciáján.

Magyarországon a legnagyobb sokkok forrása a gazdaságpolitika, ezért a gazdasági ciklusok szinkronizáltsága az eurózónával nem áll fenn - ez változás a korábbi véleményemhez képest, mondta Hamecz, aki a 2002-es tanulmány készítésében még jegybankosként vett részt. A politikai gazdaságtani megfontolások és tapasztalatok nem támasztják alá azt a közgazdasági megfontolást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés