Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-felmérés: Hétfőn ismét elmaradhat a kamatvágás

Portfolio
Folytatódott az a sorozat az elemzői felmérések tükrében, hogy a sokasodó kockázatok miatt a szakértők mindig a másfél hónap múlva esedékes kamatdöntő monetáris tanács üléstől várják a következő kamatcsökkentést. A Portfolio.hu ma délelőtt végzett szakértői körkérdése alapján a piac túlnyomó többsége arra számít, hogy a jövő hétfői ülésén változatlanul, azaz 7.5%-on hagyja az irányadó rátát a kamatdöntő testület, de az év utolsó ilyen eseményén beleférhet egy 25 bázispontos vágás. Többen jelezték, hogy jövőre az eddig gondoltnál elnyújtottabb lehet a kamatcsökkentési sorozat (nagyjából negyedévente egy 25 bp-os vágás), de az egész évre várt kamatcsökkentés mértékét ez nem feltétlenül befolyásolja: a 2008. decemberére vonatkozó kamatkonszenzus 6.50%-ra adódott.

A 21 választ adó szakértő közül 14 számított - különösebb bizonytalanság hangsúlyozása nélkül - arra, hogy tartani fogja az irányadó rátát jövő hétfőn a monetáris tanács, míg ketten megjegyezték: szoros lehet a szavazási eredmény, emiatt a szokásosnál bizonytalanabbak a kimenetelt illetően. Azon négy elemző közül, akik kamatcsökkentésre számítanak, hárman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés