Előfizetői tartalom

Megoszlanak a dollárral kapcsolatos vélemények

Portfolio
A dollár jelenlegi gyengesége ellenére továbbra is erősnek tekinthető az amerikai fizetőeszköz - véli John Lipsky. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgató-helyettese szerint a dollár gyengülése összhangban állt a növekedési és az egyensúlytalanságok csökkentésére irányuló célokkal, mivel az elmúlt évek fundamentumaira való tekintettel túlértékeltek nevezte a dollárt.

Azonban Peter Bonfinger, a német kormány gazdasági tanácsadója szerint a dollár árfolyama elérheti az 1.60-as szintet, mivel úgy véli, hogy általában már csak akkor intézkednek a gazdasági döntéshozók, amikor az árfolyam válságos helyzetbe kerül. Bonfinger a monetáris intervenciót a jelentősebb árfolyammozgások kezelésének hatékony eszközeként említette.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés